Rihanna

Bruno Mars si Rihanna, doi dintre cei mai piratati artisti

Bruno Mars si Rihanna

Bruno Mars si Rihanna

Se pare ca Beyonce nu este singura artista  a carei piese au fost descarcate ilegal. Bruno Mars si Rihanna sunt doi dintre cei mai piratati cantareti ai anului 2013.

Analistii muzicali au aratat folosind datele uneia dintre cele mai celebre metode de downloadat muzica, Bit Torrent, ca ambii cantareti au fost descarcati de mai mult de cinci milioane de ori in ultimele 12 luni. Cu toate ca nici Bruno Mars nici Rihanna n-au lansat niciun album in acest an, albumele lor lansate la sfarsitul anului 2012, „Unorthodox Jukebox” si „Unapologetic”, au fost descarcate la greu. Nici Daft Punk si Justin Timberlake nu au scapat sa fie descarcati ilegal de aproximativ patru milioane de ori incepand cu luna ianuarie a anului 2013. Sondajul, de asemenea, ne da date despre cei mai piratati 20 de artisti prin intermediul BitTorrent de-a lungul anului 2013, de nu mai putin de 64.5 milioane de ori.

Beyonce, Taylor Swift si Justin Timberlake sunt doar cativa dintre artistii care au inregistat pierderi mari de bani, cu descarcarile ilegale.

Gregory Mead, directorul executiv al Musicmetric’s Semetric, a declarat ca in timp ce vanzarile legale sunt in declin, descarcarile ilegale ofera metode alternative prin care un artist isi poate pastra popularitatea.