Cezar Ouatu

Cezar descalificat de la Eurovision?

Cezar

Cezar

Cezar Ouatu s-a nascut intr-o familie de muzicieni, fiind fiul regretatului flautist Florian Ouatu, de la Filarmonica din Ploiesti. Acesta a  invatat sa cante la pian din frageda pruncie, si a fost indrumat sa urmaeze un profil artistic. El a cantat pe cele mai importante scene din lume si a obtinut numeroase distinctii la concursuri de canto. Cu toate acestea, Cezar nu a avut o viata usoara, iar urcarea lui pe culmile celebritatii a inceput de jos.

 In ceea ce priveste Eurovision 2013, unde se presupune ca trebuia sa ne reprezinte tara, gurile rele vorbesc  despre o eventuala descalificare  a lui Cezar Ouatu, bazata pe regulamentul Eurovision, care prevede intr-unul dintre articolele sale, mai exact Articolul 129 unde se precizeaza clar: „O tara nu poate fi reprezentata de urmatorii artisti: Clovnul pitic, Barbatul – ghiulea si Femeia cu barba.” Desi aceasta regula pare total absurda, ea dateaza de acum 30 de ani, cand Eurovisionul era un concurs comun pentru muzicieni si artisti de circ.

Sustinatorii lui Cezar Ouatu sunt care mai de care mai revoltati sa afle ca din cauza unui alineat din regulament, acesta nu ne va mai sustine tara in Suedia

„Ce le pasa lor in ce calitate falsez eu?”, se intreaba artistul dezamagit. „O data ce ma urc pe scena, nu conteaza daca falsez ca un barbat cu voce de femeie sau ca o femeie cu barba! Oricum, sunt obi?nuit cu discriminarile astea. Numele Ouatu mi-a atras o multime de ironii, desi eu nu am nicio legatura cu ouale. Sunt ceea ce sunt si imi creste barba. Asta e!”

Mai mult decat atat unele voci sustin ca selectia nationala pentru Eurovision a starnit chiar un scandal diplomatic, intrucat guvernele mai multor state vest-europene in frunte cu Germania au trimis un mesaj oficial premierului Victor Ponta prin care i se cere sa renunte la Cezar Ouatu  “o tara care il trimite ca reprezentant al sau pe Cezar Ouatu merita stearsa de pe fata pamantului.”

Mesajul vine si cu o amenintare, in cazul in care totusi ne incapatanam sa-l trimitem pe Cezar Ouatu la Eurovision, nu doar ca nu vom mai intra in Schengen, dar avem mari sanse sa fim exclusi din Uniunea Europeana. “Nu e prima data cand faceti asa ceva”, spune mesajul trimis premierului roman, “l-ati mai avut acum cativa ani si pe Traistariu, dar atunci am fost politicosi si n-am zis nimic. De data asta insa ati intrecut masura”.