Eurovision 2014

Eurovision 2014, inscrieri

Eurovision 2014

Eurovision 2014

Conform Societatii Romane de Televiziune, Romania va participa si in acest an la Eurovision, iar melodia care ne va reprezenta tara la acest concurs European, va fi aleasa pe 1 martie, atunci cand vor avea loc preselectiile nationale.

Pasii urmati pentru a ne alege un reprezentant sunt urmatorii: in data de 19 februarie, va avea loc prima preselectie, in fata unui juriu de specialitate, care va audia piesele inscrise. In 20 februarie se va decide care sunt cele 12 melodii finaliste. Marea selectie, in care se va alege piesa castigatoare va avea loc sub forma unui spectacol televizat, in data de 1 martie. Exista si cateva conditii pe care inscrisii trebuie sa le respecte pentru a participa la selectie, si conform Regulamentului EBU acestea sunt: piesa inscrisa nu are voie sa fie comerciala si nici interpretata public inainte de 1 septembrie 2013, nu are voie sa depaseasca intervalul de 3 minute, iar participantii trebuie sa aiba implinita varsta de 16 ani.

TVR s-a inscris la Eurovision 2014 inca din luna noiembrie, iar decizia participarii la concurs a fost comunicata de organizatorul marelui eveniment, European Broadcasting Union.

Anul acesta Eurovision Song Contest 2014, va avea loc la Copenhaga, datorita faptului ca editia trecuta a concursului a fost castigata de reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, cu piesa “Only Teardrops”.