Eurovision

Eurovision 2017, favoriti

Alex si Ilinca

Alex si Ilinca

Trei zile ne mai despart de prima semifinala a concursului european Eurovision Song Contest 2017, iar participantii fac ultimele pregatiri, inainte de marele show.

Prestigiosul concurs muzical a ajuns in acest an la editia cu numarul 62 si se va desfasura la Centrul International de Expozitii din Kiev, dupa victoria Ucrainei de anul trecut, de la Stockholm cu melodia „1944”, interpretata de Jamala. Ca in fiecare an, Eurovision se va desfasura in trei etape: in 9 si 11 mai vor avea loc semifinalele, iar marea finala pe 13 mai.

Pentru trofeul din acest an vor concura 42 de tari, dupa retragerea Rusiei din motive politice, care au in vedere retragerea Juliei Samoylova, careia i-a fost interzisa intrarea in Ucraina din cauza ca ar fi sustinut un concert in Crimeea dupa anexarea peninsulei de catre Rusia.

Romania va canta pe scena de la Kiev, in fata unui public de 10.000 de spectatori, fara sa mai punem la socoteala si numarul telespectatorilor, in data de 11 mai in cea de-a doua semifinala, atunci cand se va decide daca reprezentantii tarii noastre, Alex Florea si Ilinca Bacila, cu “Yodel It!”, vor canta si in finala.

Marea favorita din acest an, conform presei internationale, este Italia cu al sau reprezentant Francesco Gabbani, care canta piesa „Occidentali’s Karma”, un pamflet la adresa omului modern. Romania se afla pe locul sase, in topul favoritilor, dupa Italia, Bulgaria, Portugalia, Suedia si Armenia.

Nu pierde show-urile ce vor avea loc marti, joi si sambata si care vor vi difuzate in direct de Televiziunea Romana, pe canalele TVR 1, TVR HD, TVR Interna?ional ?i TVR+

cell spy, facebook message tracking, xnspy