Peninsula

Festivalul Peninsula a adunat peste 80.000 de oameni in aceasta editie

Peninsula

Peninsula

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului, a strans peste 80.000 de spectatori in acest an. A zecea editie a Festivalului Peninsula a avut loc in acest an la Cluj, in mijlocul naturii, in Padurea Faget, pe Valea Garbaului .

Povestea Festivalului Peninsula incepe in anul 2003, la Targu Mures. De atunci si pana astazi programul s e poate lauda ca a adunat peste 400 de mii de vizitatori din toata tara si nu numai. E si normal cand te gandesti ce trupe si artisti celebrii au calcat pe scena festivalului. De la cantareti internationali precum The Prodigy si Dub FX, la trupe autohtone ca Suie Paparude sau Vita de vie.

Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner

In acest an, atmosfera a fost intretinuta de maretul si mult asteptatul Paul Kalkbrenner si de N.O.H.A, una dintre cele mai apreciate formatii din istoria festivalului, carora li s-au alaturat artisti din tari precum Italia, Slovenia, Ungaria, Cehia, Marea Britanie, America si chiar si Canada. Genurile de muzica abordate au fost variate, fiind astfel pe placul tuturor varstelor.

Printre tupele si artistii autohtoni care au facut senzatie pana aproape de rasaritul soarelui, se numara cei de la Vita de Vie, interpreta de muzica folk, Magda Puskas, tinerii membrii ai formatiei rock, Blood Print, Niste Baieti, Zadar, Traff!c, Pistol Cu Capse, Luna Amara  si multi altii.

La finalul eveimetului, Kusturica, regizorul si muzicianul de renume mondial, a laudat Romania, spunand ca este unul din cele mai bune locuri pentru muzica si s-a declarant extrem de multumit de publicul de la Peninsula.