Rock am Ring

Festivalul Rock am Ring 2017, intrerupt din cauza unei amenintari teroriste

Rock am Ring 2017

Rock am Ring 2017

In urma cu cateva zile, pe data de 2 iunie, in timpul unuia dintre cele mai mari festivaluri europene, Rock am Ring din Nürnberg a avut loc o amenintare terorista, care i-a facut pe organizatori sa evacueze zona.

Autoritatile germane au evacuat vineri, dupa concertele formatiilor Welshly Arms, In Flames si 2Cellos, peste 80.000 de oameni, ca urmare a unei amenintarii teroriste.

Vineri ar fi fost prima zi a festivalului Rock am Ring, iar formatia Rammstein era cap de afis, printre alti artistii care ar mai fi trebuit sa concerteze: Rag’n’Bone Man, Liam Gallagher sau Bastille.

Politia a cercetat imediat zona, fara sa gaseasca vreun pachet suspect sau vreun obiect exploziv, astfel ca s-a dat acordul pentru reluarea festivalulului chiar a doua zi, sambata, cu un numar de 1200 de cadre ale fortelor de ordine prezente, pentru siguranta spectatorilor.

Aceste masuri preventive au fost luate ca urmare a tragediei de la Manchester de luna trecuta, cand in timpul unui concert al Arianei Grande, 22 de persoane si-au pierdut viata in urma unui atac terorist.

Aceasta nu este prima data cand se anuleaza o zi de Rock am Ring, anul trecut povestea repetandu-se datorita unei furtuni puternice, in timpul careia au fost ranite mai multe persoane.