Kanye West

Kanye West, rastignit pe cruce

Kanye West

Kanye West

In ultima perioada Kanye West a atras atentia cu viitorul sau album, “Yeezus”, care a carui coperta a starnit controverse. Artistul a fost acuzat de blasfemie dupa ce a fost facuta o presupunere ce are legatura cu coperta albumului.

Aceasta ne prezinta o imagine in care rapperul american apare rastignit pe o cruce, lucru care a inceput sa calce pe nervi mai multe grupari religioase, care au comentat lucruri de genul: “Ce este in neregula cu carecterul asta al lui Kanye West, vrea sa fie judecat rau?”. Pana si fanii artistului au inceput sa se intrebe daca aceasta noua aparitie este o inovatie sau o lipsa de inspiratie?  Acuzat ca ar fi luat in deradere simbolurile crestine prin publicarea unei astfel de coperte s-a dovedit ca un rauvoitor a publicat pe internet respective coperta, starnind proteste atat in randul fanilor, cat si in randul credinciosilor crestini.

Ca raspuns la toate acuzatiile ce i-au fost aduse, Kanye a decis ca noul sau album sa nu beneficieze de o coperta, astfel materialul discografic sa fie dat spre vanzare cu o carcasa transparenta, o banda adeziva de culoare rosie pe care este scris numele albumului si un tracklist. Sa fie aceasta o dovada de curaj sau pur si simplu o lipsa de inspiratie?