Lana Del Rey

Lana Del Rey victima unei campanii de defaimare

The Great Gatsby

The Great Gatsby

Lana Del Rey a fost victima unei campanii de defaimare a Premiilor Oscar.

Cantareata a fost nominalizata la categoria „Cel mai bun cantec original” pentru piesa „Young and Beautiful, care a aparut pe coloana sonora a filmului The Great Gatsby. Cu toate acestea, un grup anonim de oameni au trimis scrisori membrilor din comisia de votare a Premiilor Oscar, in care sustineau prin intermediul unor argumente lipsite de noima, ca piesa artisei nu are niciun merit sa fie nominalizata la castig.

Potrivit Deadline, a fost publicat un articol fals pe site-ul Variety , in care scria faptul ca piesa a fost descalificata de la categoria „Cel mai bun cantec original”, din cauza schimbarii datei  de lansare a filmului. Ulterior, dupa multe cercetari, companie americana de producerea a filmelor, Warner Brothers a aflat din fericire ca totul a fost numai o inscenare.

Filmul The Great Gatsby are cele mai multe piese nominalizate, insa pe langa Lana Del Rey, M83, Jay-Z si xx au sanse sa castige titlul de „Cel mai bun cantec original”  la Premiile Oscar, care vor avea loc anul viitor in 2 martie, la Teatrul Dolby de la Hollywood..