Nirvana

Nirvana a fost inclusa in Rock and Roll Hall Of Fame

Nirvana

Nirvana

In urma cu cateva zile, pe data de 10 aprilie, celebra formatie Nirvana a fost inclusa in Rock and Roll Hall Of Fame.

Astfel, cei doi membri ramasi in viata de la Nirvana, Dave Grohl si Krist Novoselic au urcat pe scena sa revendice premiul, in vreme ce fondatorul trupei Foo Figheters i-a multumit apoi mamei sale, spunand: “Multumesc mama pentru ca m-ai lasat sa fug de la scoala.”

Solistul R.E.M. Michael Stipe, a fost cel care le-a facut introducerea inainte de a urca pe scena. “Nirvana a promovat o voce care vroia sa fie auzita.”, a spus Stipe. “Insa a facut asta cu muzica lor…Nirvana a spart limitele cu o furie de nedescris…Kurt, iti simtim lipsa. Eu iti simt lipsa.”, a adaugat el.

Fosta sotie a regretatului Kurt Cobain, Courtney Love, a urca si ea pe scena rostind cateva cuvinte: “Am un discurs lung insa nu o sa-l zic. Vroiam doar ca Kurt sa fie aici. In seara aceasta am fi apreciat acest lucru. Vreau sa-i dau acest premiul fiicei noastre Francis Bean, care nu a putut ajunge aici pentru ca e bolnava.” De asemenea, mama lui Cobain a declarat: “Imi este dor de el, ii simt lipsa, era un ingeras.”

Dupa premiere, cei doi membri, Dave Grohl si Kris Novoselic alaturi de patru rockerite legendare au urcat pe scena pentru a interpreta melodii celebre de la Nirvana.