Festivalul Sziget

Sziget Festival 2014

Festivalul Sziget

Festivalul Sziget

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri internationale la care participa fani din intreaga lume, Festivalul Sziget se va desfasura in aceasta vara, intre 11 si 18 august, in inima Budapestei, pe „Insula Libertatii”.

Sziget Festival are o istorie de 11 ani, debutand ca un festival studentesc. Anul acesta Sziget Festival are marea onoare de a se clasa in topul celor mai importante festivaluri europene, conform European Festival Awards.

Károly Gerendai, fondatorul si organizatorul Festivalului Sziget, a explicat de ce in acest an evenimentul va avea loc cu o saptamana mai tarziu decat in ceilalti ani: „Decalarea cu o saptamana a datei de incepere a festivalului pare o decizie corecta pentru ca astfel putem anun?a nume mai mari decat am facut-o anul trecut in aceeasi perioada. Pe scurt, sunt sanse mai mari ca trupele sa fie in turnee europene in aceasta perioada a lunii.”

Festivalul care aduna an de an peste 350 000 de spectatori, aduce peste 1000 de artisti pentru a incinge atmosfera. Primele numele care au confirmat participarea la editia din acest an, se numara Queens of the Stone Age, Calvin Harris, Placebo, Bastille, Klaxons, Laidback Luke, Starlight Girls si multe altele, care vor fi anuntate pe parcursul saptamanilor care vor urma.

 Pretul biletelor si a abonamentelor variaza intre 179 euro si 209 euro.

Pe langa muzica, festivalul ofera si evenimente culturale sau chiar sportive precum: cinema, teatru, dans, bungee jumping si multe altele.