Vunk

Vunk sustinuti de Lady Gaga si Bruno Mars impotriva CNA

Vunk

Vunk

In urma cu cateva zile, Consiliul National al Audiovizualului a interzis videoclipurile “Inevitabil va fi bine” a lui Andra si “Asa, si!” al trupei Vunk la posturile de televiziune, din cauza ca nu respectau dispozitiilor art. 31 alin. 4 lit. c) si alin. (5) din Legea audiovizualului care zice ca “(4) Programele care contin plasare de produse trebuie sa indeplineasca cumulativ cel putin urmatoarele conditii: (…) c) sa nu scoata in evidenta in mod exagerat produsele in cauza.”

Cornel Ilie de la Vunk vine cu un raspuns pentru CNA. Acesta consta in realizarea unui noua videoclip,care contine momente de plasare de produs din videoclipurile unor mari artisti, de la Lady Gaga la Bruno Mars, de la Avril Lavigne la No Doubt.

Alaturi de clipul postat pe youtoube chiar azi, Vunk a lasat si un mesaj: “Este parte din dezvoltarea industriei sa ai plasare de produse in videoclipuri, iar CNA ar trebui sa gaseasca o cale legala prin care sa ne lase sa difuzam NEBLURATE videoclipurile care continut imagini cu produse branduite, fie sa mentionam in deschiderea clipurilor cind este plasare de produs, fie o alta solutie reglementata prin lege. Interzicerea nu e o solutie, nu asa functioneaza industria de divertisment in lume si nu asa ajutam sa progresese industria noastra de divertisment. In cazul nostru erau mentionari de branduri in context pentru ca, pur si simplu, am filmat pe strada si brandurile apareau in statiile de autobuz sau in vitrinele din Centru Vechi.”

Cele doi clipuri vor mai fi difuzate numai daca vor fi modificate astfel incatt sa respecte legislatia audiovizualului.

Voi cui da-ti dreptate?