O vacanță palpitantă pe țărmul Mării Roșii

cele 7 minuni ale lumii

Când ne gândim la Egipt probabil prima imagine ce ni se conturează în fața ochilor este cea a Piramidelor din Giza, situl fiind considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii. Însă Egiptul este mult mai mult decât țara piramidelor și faraonilor, oferind ceva pe gustul oricărui turist. În continuare vă propunem o scurtă trecere în revistă a celor mai populare stațiuni din țara de pe Nil.
Egiptul nu se înscrie însă doar între locațiile unora dintre cele 7 minuni ale lumii. Pe coasta Mării Roșii ce traversează Egiptul din sud ajungând până în nordul Sudanului sălășluiesc unele dintre cele mai populare destinații de vacanță, ce atrag turiști din toate colțurile lumii. Dintre acestea poate cea mai renumită este Sharm El Sheikh, situată in extremitatea sudică a Peninsulei Sinai. Stațiunea este destinația ideală pentru toți pasionații de scufundări, abundând în locuri precum faimosul Parc Național Ras Mohammed, propice acestei activități Fie că sunteți un înrăit al, windsurfing-ului sau al jet skiing-ului, Sharm El Sheikh este destinația ideală pentru dumneavoastră, fiind de asemenea animat de o viață de noapte vibrantă.


La circa 550 km de Cairo se găsește o altă stațiune populară a litoralui egiptean, Hurghada, cu ale sale plaje însorite, restaurante variate și peisaje de povesteMarsa Alam este un alt oraș stațiune popular situat mai la sud de-a lungul coastei Mării Roșii, în țara a două dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Această stațiune este cunoscută pentru plajele sale de o frumusețe nealterată, apele limpezi și recifele de corali uimitoare, ceea ce o face o destinație populară pentru scufundări și snorkeling. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de activități precum kite surfing, călărie cu cămile și ciclism cu quad sau pur și simplu se pot relaxa într-una dintre numeroasele stațiuni de lux.
Așadar, Egiptul vă așteaptă nu doar cu repere înscrise între cele 7 minuni ale lumii. Oricare dintre stațiunile liroealului Mării Roșii oferă elementele unei vacanțe de vis și de neuitat. Pentru a fi siguri că vă puteți bucura în tihnă de toate acestea, nu uitați să încheiați o asigurare de călătorie.