De ce să alegem remedii naturiste pentru tuse?

remedii naturiste pentru tuse
remedii naturiste pentru tuse

„Mulți dintre noi refuză medicamentele în cazul unei răceli banale sau tuse și preferă să folosească remedii naturiste pentru tuse și răceli. Oamenii cunosc valoarea medicinală a plantelor de sute de ani. O mare varietate de plante conțin ingrediente puternice care pot ajuta la vindecarea organismului. Chiar și industria farmaceutică s-a bazat inițial pe capacitatea de a izola aceste ingrediente și de a le pune la dispoziția tuturor în cea mai pură formă. Însă, începând cu anii 1900, industria farmaceutică modernă a inceput să izoleze componentele active individuale sau să producă chimic aceste componente, realizând medicamente bazate pe ele.

Botaniștii susțin că natura pune și alte ingrediente în aceeași plantă pentru a contracara ingredientele mai puternice. De aceea este indicat, să folosim plantele în forma lor completă, astfel procesul de însănătoșire a organismului beneficiază de echilibrul dintre ingredientele folosite de natură. Multe plante au compuși cu efecte benefice asupra anumitor organe și pot fi folosite ca medicamente, precum remedii naturiste pentru tuse, care să trateze, să vindece și să prevină bolile. Fitomedicina înseamnă medicină bazată pe plante și prepararea plantei ca întreg, și nu pe izolarea unui compus chimic.
Revenirea interesului oamenilor pentru plante, precum remedii naturiste pentru tuse, reflectă îngrijorarea pentru efectele secundare ale medicamentelor sintetice puternice. În tradiția asiatică, plantele sunt folosite pentru echilibrul și armonia corpului. Plantele medicinale sunt consumate zilnic ca masură preventivă și folosite codimentarea mâncărurilor.”